Путин: Кијевски режим код Курска неселективно напада цивиле

Председник Русије ће одржати састанак са руководиоцима безбедносних структура, Министарства одбране, Генералштаба, Федералне службе безбедности на ком ће бити разматране борбе у Курској области

Кијевски режим је предузео још једну провокацију великих размера и изводи неселективно гранатирање из различитих врста наоружања, укључујући и ракетно, рекао је председник Русије Владимир Путин је на састанку са члановима Владе.

На мети кијевског режима су насеља, стамбене зграде и возила хитне помоћи, навео је руски председник.

Како је обећао, после седнице владе ће одржати састанак са руководиоцима свих безбедносних структура - Министарства одбране, Генералштаба, Федералне службе безбедности - на ком ће бити разматрани догађаји у Курској области.

Путин је позвао регионалне власти да се укључе у пружање помоћи Курској области.

Током састанка са члановима руске владе, руски председник је оценио да регионални лидери имају прилику да ураде више од обичних грађана.

"Заиста рачунам на подршку вас и ваших колега из региона Руске Федерације", казао је Путин, обраћајући се вршиоцу дужности гувернера Самарске области Вјачеславу Федоришчову, који је изјавио спремност региона да пружи помоћ становницима тог региона.

Путин је већ са вршиоцем дужности губернатора Курске области Алексејем Смирновим разговарао о потребама за хитном помоћи становницима и поручио Влади да се детаљно позабави тим питањима.

Оружане снаге Украјине од јуче покушавају да продру на територију Курске области, али руска војска заједно са граничним јединицама Федералне службе безбедности (ФСБ) одбија агресију непријатеља.

Украјина је у протеклих 24 сата у пограничним регионима код Курске области изгубила до 260 војника, 50 оклопних возила, међу којима је седам тенкова, саопштило је руско Министарство одбране.

Читаве ноћи су руске снаге уништавале оружане формације непријатеља на државној граници, наводи се у саопштењу Министарства.

Руске јединице које покривају државну границу спречиле су непријатеља да напредује дубље на територију Русије, разбиле су резерве Оружаних снага Украјине у Сумској области, а операција уништавања формација Оружаних снага Украјине се наставља, потврдили су у Министарству.