Русија

Уведена ванредна ситуација у Курској области

Према речима Смирнова док се оперативна ситуација не побољша, он ће лично координисати рад снага јединственог државног система за спречавање и решавање ванредних ситуација
Уведена ванредна ситуација у Курској областиwww.globallookpress.com © MOD Russia

У Курској области Руске Федерације уведена је ванредна ситуација, саопштио је вршилац дужности гувернера ове области Алексеј Смирнов.

"У Курској области остаје тешка оперативна ситуација у пограничним областима. Да бих отклонио последице уласка непријатељских снага у регион, одлучио сам да од 7. августа уведем ванредну ситуацију у Курској области", написао је он.

Према његовим речима, док се оперативна ситуација не побољша, он ће лично координисати рад снага јединственог државног система за спречавање и решавање ванредних ситуација.

"Да подсетим да оперативни штаб под мојим руководством ради даноноћно. Држим ситуацију под личном контролом. Стално сам у контакту са агенцијама за спровођење закона и федералним центром. Предузимају се све неопходне мере како би се обезбедила безбедност становника Курска", написао је Смирнов.

Министарство одбране Русије је саопштило да су хеликоптери Ка-52 напали људство и војну опрему јединица Оружаних снага Украјине на граници са Курском области.

Министарство одбране објавило снимак уништавања војне технике Оружаних снага Украјине у пограничној области са Курском области.

Као последица напада украјинских снага на Курску област повређена је 31 особа, укључујући шесторо деце, саопштило је данас Министарство здравља Русије.

Хоспитализовано је 19 људи, укључујући четворо деце, а стање четворо повређених процењује се као тешко, наведено је у саопштењу.

Министарство одбране Русије објавило је снимак уништавања војне технике Оружаних снага Украјине у пограничном округу на граници са Курском области.

Посада оперативно-тактичког комплекса "искандер-м" извела је ракетни удар на положај где је била концентрисана војна и специјална техника Оружаних снага Украјине.

Како се може видети на снимку, у удару је коришћена ракета са касетном бојевом главом што је довело до уништења и оштећења већег броја возила украјинске војске.

image