Русија

Наставља се руска операција у Курску: Непријатељ изгубио 400 војника, уништена 32 оклопна возила

Укупно од почетка сукоба на Курском правцу неутралисано је 660 украјинских војника, 82 оклопна возила, од чега осам тенкова
Наставља се руска операција у Курску: Непријатељ изгубио 400 војника, уништена 32 оклопна возила© Павел Лисицын / РИА Новости

Јединице групе трупа "Север", заједно са Федералном службом безбедности Русије, настављају да уништавају оружане формације Оружаних снага Украјине у Суџенском и Корењевском округу Курске области, непосредно уз руско-украјинску границу, саопштило је руско Министарство одбране.

"У протеклих 24 сата непријатељ је изгубио до 400 војника, као и 32 јединице оклопних возила, укључујући и један тенк, четири оклопна транспортера, три борбена возила, као и 24 оклопна возила 'козак'", наводи се у саопштењу.

На Курском правцу неутралисано је 660 украјинских војника, 82 оклопна возила, од чега осам тенкова, 12 оклопних транспортера, шест пешадијских возила, 55 оклопних возила и једно инжењерско возило, навели су у Министарству.

Како су додали, у том региону уништене су и два украјинска дрона са четири крила "баба јага".

Током активних дејстава јединица које покривају државну границу заједно са граничарима и резервама које пристижу онемогућено је напредовање непријатеља.

Изводе се напади на људство и технику Оружаних снага Украјине, а спречавају се и покушаји одређених јединица да пробију територију на Курском правцу.

Изводе се ваздушни напади на истурене резерве Оружаних снага Украјине у Сумској области.

"Операција уништавања јединица Оружаних снага Украјине се наставља", поручили су из Министарства.

Министарство одбране Русије је претходно саопштило да је руска војска, заједно са граничним службама ФСБ Русије, наставила током ноћи да уништава формације Оружаних снага Украјине у пограничним областима Курске области.

"Ваздушни удари, ракетне снаге, артиљеријска ватра и активна дејства јединица које су покривале државну границу спречиле су непријатеља да напредује дубље на територију Руске Федерације", наводи се у саопштењу.

Како су додали, украјинске резерве су поражене у областима насеља Басовка, Журавка, Јунаковка, Беловоди, Кијаница, Корчаковка, Новаја Сич, Павловка, Городишће и Сумска област.

image