Потез очајника пред капитулацију: Какав је план украјинског напада на Курску област

Прави мотиви и лукави планови кијевског режима, чак и ако постоје, уопште нису битни, јер ће за украјинске терористе бити само један крај – и то суров, оцењује Кирил Стрељников

Из очигледних разлога, догађаји у Курској области сада привлаче повећану пажњу, како у Русији, тако и ван ње, пише Кирил Стрељников у коментару за "РИА Новости".

Истовремено, "зоне одговорности" су распоређене на најлогичнији начин: руска војска и специјалне службе одлучно уништавају одреде украјинских бомбаша самоубица на нашој "старој" територији (бројећи на стотине), а западни медији размишљају о суштини лукавих планова Кијева и траже кривце.

Како би се што боље разумела ситуација, Стрељников наводи "експертска мишљења" западних медија.

Си-Ен-Ен: "Ово би могао бити покушај да се руске снаге одврате од других сектора. У позадини негативних дешавања дуж целе линије фронта, за Кијев би успешна инвазија могла да помогне да се подигне морал његових трупа и цивила."

Ројтерс: "Борбе у области Суџи долазе у критичном тренутку рата: Украјина губи територију, а Кијев страхује да би америчка помоћ могла да пресуши ако Доналд Трамп победи на изборима у новембру. Украјина настоји да добије најјачу могућу преговарачку позицију пригушивањем руских снага и демонстрирањем Западу да Кијев још увек може да изводи велике операције."

Ен-Би-Си:"Поставља се питање: зашто је Украјина интервенисала на руској територији користећи регуларну војску у позадини чињенице да крвари на источном делу фронта. Украјини можда треба само 'лепа вест' за локалну публику или да би они доспели на насловне стране на Западу, с обзиром на тешку ситуацију око Покровска и Торецка, а ово би дугорочно могло да донесе више штете него користи Украјини."

"Сан": "Сврха украјинске инвазије може бити стварање неизвесности како би Русија преусмерила вредну људску снагу за одбрану границе."

Можете дуго са свеском да разумете мотиве побеснелог пса, сатераног у ћошак и који покушава да угризе, или можете једноставно да га упуцате – што наша војска управо сада ради, оцењује Стрељников.

Украјинске терористе чека исти крај као и нацистичку Немачку

Стрељников је подсетио на речи начелника Генералштаба Оружаних снага Герасимов, који је на састанку са руским председником Владимиром Путином јасно поручио: "Напредовање украјинских милитаната дубоко у Русију у правцу Курска тренутно је заустављено, јединице групе 'Север' настављају да уништавају непријатеља у пограничним областима, а операција ће бити завршена поразом непријатеља."

Карактеристично је да се "победнички" ТикТок видео-снимци милитаната Оружаних снага Украјине са наше територије радикално разликују од стварне ситуације на "другој страни", па је тако у 23 насеља Сумске области (која се граниче са Курском области Русије) јуче најављена хитна обавезна евакуација становништва.

Прави мотиви и лукави планови кијевског режима, чак и ако постоје, уопште нису битни, јер ће за украјинске терористе бити само један крај – и то суров.

Као вредни ученици свих оних који су покушали да победе Русију и цео свет, украјинске власти савесно понављају сваки насртај на грабуље, што неминовно убрзава катастрофални крај. У том погледу, актуелни терористички напад украјинских оружаних снага болно подсећа на последње мукотрпне нападе прво Кајзерове, а затим нацистичке Немачке.

У последњем периоду Првог светског рата, Немачка више није имала никакве шансе да победи – а капитулација је била само питање времена.

Кајзер Вилхелм Други смислио је бриљантан план: да изврши снажан, концентрисан удар са циљем да се "стигне до Париза и тако ојача своје будуће преговарачке позиције".

Непријатељ је заустављен, углавном уништен, и што је најважније, морално сломљен, услед чега је Хитлер наредио војницима и официрима 6. СС тенковске армије, која је задала главни ударац, да скину почасне траке са његовим именом.

Дан након неуспеха Хитлеровог "налета очаја", 16. марта, почела је совјетска офанзива на Беч, да би после 54 дана Хитлерова Немачка престала да постоји, а над Рајхстагом подигнута застава победе.