Руски премијер: Украјина организовала велику провокацију код Курска, напада цивиле и хитну помоћ

Влада је издвојила 1,8 милијарди рубаља за помоћ породицама које су изгубиле дом, потврдио је премијер и позвао на координисан рад свих савезних, регионалних и општинских власти

Украјина је на граници организовала велику провокацију, под ватром Оружаних снага Украјине у Курској области су се нашли цивилни објекти, стамбене зграде и возила хитне помоћи, рекао је премијер Русије Михаил Мишустин на седници руске Владе.

Због тога је пружање подршке становницима региона приоритетан и важан задатак, нагласио је Мишустин на седници.

Мишустин је потврдио да су из небезбедних подручја евакуисани људи и послати у центре за привремени смештај који су отворени у другим регионима Руске Федерације.

По потреби им се пружа медицинска помоћ у чему помажу специјалисти из савезних здравствених установа, истакао је Мишустин.

Влада је издвојила 1,8 милијарди рубаља за помоћ породицама које су изгубиле дом, потврдио је премијер и предложио додатно праћење организација које пружају материјалну помоћ угроженима у центрима за привремени смештај.

У овој ситуацији је неопходни да се обезбеди координисан рад свих савезних, регионалних и општинских власти, поручио је Мишустин.

"Молим све потпредседнике владе и министре да буду у сталном контакту и организују замену у случају неопходних службених путовања", рекао је Мишустин и поручио присутнима да лично контролишу питања која су у њиховој надлежности, а тичу се ситуације у Курској области.