Русија

Најмање шест особа рањено у нападу украјинских дронова на Липецку област у Русији

Губернатор Игор Артамонов је написао на Телеграму да су из делова Липецке области јутрос евакуисани становници
Најмање шест особа рањено у нападу украјинских дронова на Липецку област у Русији© Tanjug/AP Photo/Libkos

Најмање шест особа рањено је у нападу украјинских дронова на Липецку област на западу Русије, а у области је проглашена ванредна ситуација, изјавио је јутрос губернатор Игор Артамонов.

Артамонов је написао на Телеграму да су из делова Липецке области јутрос евакуисани становници након напада украјинских дронова који су изазвали експлозије и прекиде у напајању електричном енергијом, након што је оштећен објекат енергетске инфраструктуре, пренела је агенција РИА Новости.

Губентаор је прецизирао да су евакуисана четири села, од којих се поједина налазе у близини ваздухопловне базе.

Агенција РИА Новости је јавила да је пожар избио у ваздухопловној бази у близини града Липецка.

Становници су у току ноћи били подвргнути и информационом нападу, навео је губернатор на Телеграму и појаснио да се друштвеним мрежама шире лажни позиви за напуштање Липецка.

"Такве поруке непријатељ шаље да би посејао панику и створио опасну ситуацију. Молим становнике да не паниче и поштују правила понашања током црвеног (критични) степена опасности. Останите на сигурном месту. У стану је то купатило или соба без прозора", навео је губернатор.

Он је одржао састанак оперативног штаба за отклањање последица масовног напада дронова у региону Липецка, саопштила је Регионална управа за ванредне ситуације на Телеграм каналу.

Липецка област је око 440 километара југоисточно од Москве и око 400 километара од Курске области у Русији. Украјинске снаге продрле су ове недеље у погранично подручје региона, у великом прекограничном нападу.

image