Русија

Министарство одбране показало снимак уништавања оклопних возила и трупа Украјинаца у Курској области

Борбе у Курској области и даље трају, у току ноћи су активирани руски системи ПВО

Руске снаге су у току ноћи уништиле четири ракете и седам дронова Оружаних снага Украјине изнад Курске области где руска војска и погранична служба ФСБ одбијају агресију непријатеља који покушава да пробије државну границу.

Вршилац дужности гувернера Курске области Алексеј Смирнов се огласио на Телеграму и потврдио да су руски системи ПВО оборили четири непријатељска дрона и четири ракете.

"Немојте померати остатке, ако их нађете. Одмах позовите 112", поручио је мештанима.

Министарство одбране Русије објавило је снимак на којем се види уништавање оклопних возила и људства Оружаних снага Украјине навођеним пројектилима и артиљеријом у пограничном региону Курске области.

"На снимку се види како артиљеријске јединице и посада хеликоптера руске армијске авијације вођеном ракетом уништава оклопна возила и људство Оружаних снага Украјине на положају концентрације војне технике  у шумском појасу", поручују из министарства.

Министарство одбране Русије објавило је снимак на коме руске снаге уништавају тенк и оклопно возило Оружаних снага Украјине у пограничном региону Курске области где руска војска и погранична служба ФСБ одбијају агресију непријатеља који покушава да пробије државну границу.

На снимку се види како војник-оператер лутајућом муницијом "ланцет" уништава украјински тенк и оклопно возило.

Такође, руско Министарство одбране је саопштило да је у току ноћи изнад Курске области оборено седам дронова.

У саопштењу Министарства се наводи да су дежурни системи ПВО уништили 75 украјинских дронова изнад руских региона и Црног мора, као и да је у Црном мору уништено седам беспосадних пловила, који су се кретали у правцу Крима.

Конкретно, изнад Белгородске области је уништено 26 дронова, изнад Липецке 19, изнад Курске седам, изнад Брјанске и Крима по пет, изнад Вороњешке четири, Орловске један, а још осам је оборено изнад Црног мора.

Украјинске снаге почеле су офанзиву у руском региону раније ове недеље, распоређујући трупе упркос томе што су потиснуте на другим тачкама фронта. Како је признао помоћник Зеленског Михаил Подољак, Кијев је започео напад на Курску област у покушају да унесе страх међу руско становништво.

Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов рекао је да украјинска војска покушава да заузме Суџански округ, а руско Министарство одбране је саопштило да је Украјина од почетка сукоба на Курском правцу изгубила до 660 украјинских војника и 82 оклопна возила.

image