Русија

Руси спречили продор Украјинаца у Курској области: Кијев изгубио до 945 војника

Оружане снаге Украјине су од почетка сукоба у курксом правцу изгубиле до 945 војника и 102 оклопна возила, међу којима су и она стране производње, саопштило је руско Министарство одбране
Руси спречили продор Украјинаца у Курској области: Кијев изгубио до 945 војникаwww.globallookpress.com © MOD Russia

Руске групе трупа "Север" и резервне јединице које су им дошле у помоћ су, ударима армијске авијације и артиљеријском ватром сузбиле покушаје непријатељских јединица да продру у дубину руске територије у курском правцу, саопштило је руско Министарство одбране.

Како се у саопштењу наводи, руске снаге настављају да одбијају нападе украјинских трупа на граници РФ у Курској области.

Украјинска војска је током протеклог дана изгубила више од 280 војника и 27 оклопних возила, међу којима су четири тенка, пет оклопних транспортера, 18 борбених оклопних возила. Уништено је и шест аутомобила, хаубица М777 америчке производње, самоходна артиљеријска јединица "краб" и топ Д-20.

А од почетка сукоба у курском правцу, непријатељ је изгубио до 945 војника и 102 оклопна возила, укључујући 12 тенкова, 17 оклопних транспортера, шест борбених возила пешадије, 67 борбених оклопних возила, као и 12 аутомобила, два система ПВО "бук М1" и три пољска артиљеријска топа.

Оружане снаге Русије су погодиле непријатељско људство и опрему у близини насеља Дарјино, Гогољевка, Меловој, Никољски и на западној периферији Суџе, потврдило је Министарство.

У зони борбе је уништено и пет оклопних транспортера "страјкер", додају из Министарства и потврђују да је код насеља Мартиновка погођена колона украјинске војске коју чине тенк, четири оклопна транспортера и  борбено оклопно возило "козак".

Руске снаге су ваздушним и ракетним ударима поразиле непријатељске резерве у Сумској области Украјине која се граничи са Курском облашћу.

image