Русија

Стиже појачање: Колоне руске војске стигле у Курску област (ВИДЕО)

На снимку се може видети да се у колонама налазе вишецевни ракетни системи БМ-21 "град", вучна артиљеријска оруђа, тенкови и друга опрема

Министарство одбране Руске Федерације објавило је снимак размештања јединица Оружаних снага Руске Федерације у Курској области.

Како се наводи у питању су јединице које су упућене као појачање и послужиће за формирање снага за активна борбена дејства против украјинских формација у Суџанском округу, Курске области.

На снимку се може видети да се у колонама налазе вишецевни ракетни системи БМ-21 "град", вучна артиљеријска оруђа, тенкови и самоходне хаубице који се превозе на шлеперима, "уралови" и "камазови" камиони за транспорт трупа.

Раније је Министарство одбране РФ објавило вест да су јединице група трупа "Север" и резервне јединице које су им дошле у помоћ, ударима армијске авијације и артиљеријском ватром сузбиле покушаје непријатељских јединица да продру у дубину руске територије у Курској области. 

Украјинска војска је током протеклог дана изгубила више од 280 војника и 27 оклопних возила, међу којима су четири тенка, пет оклопних транспортера, 18 борбених оклопних возила. Уништено је и шест аутомобила, хаубица М777 америчке производње, самоходна артиљеријска јединица "краб" и топ Д-20.

А од почетка сукоба у Курској области, Украјинци су изгубили до 945 војника и 102 оклопна возила, укључујући 12 тенкова, 17 оклопних транспортера, шест борбених возила пешадије, 67 борбених оклопних возила, као и 12 аутомобила, два система ПВО "бук М1" и три пољска артиљеријска топа.

Осим тога, руско МО је објавило низ снимака уништавања војне технике украјинских снага. Међу опремом коју су уништили оператери беспилотних летелица "лансет" налазе се амерички "бредлији" и "страјкери", немачки "мардери" и друга возила Оружаних снага Украјине.

image