Русија

Руска боксерка позвала Иман Хелиф на реванш: Осветићу се за све жене којима је стала на пут

"Да ли се сећаш нашег бокса у 2023. години у Индији на Светском првенству, када сам те накаутирала? Спремна сам да поновим тај тренутак и поново те пошаљем на под", поручила је Азалија Аминева алжирској боксерки
Руска боксерка позвала Иман Хелиф на реванш: Осветићу се за све жене којима је стала на путGetty © Richard Pelham

Двострука шампионка Русије у боксу Азалија Аминева позвала је на реванш боксерку из Алжира Иман Хелиф, чије је учешће на Олимпијским играма изазвало контроверзу, пошто јој jе у осмини финала Италијанка Анђела Карини предала меч после 46 секунди.

"Здраво, Иман. Зар ти се не чини да је око тебе подигнуто превише неосноване прашине? Да ли се сећаш нашег бокса у 2023. години у Индији на Светском првенству, када сам те нокаутирала? Спремна сам да поновим тај тренутак и поново те пошаљем на под", рекла је Аминева у видео-обраћању, преноси УТВ.

Алжирку је позвала како би се осветила за све девојке којима је стала на пут.

"На себе бих преузела реванш. Али још нисам добила договор. Чекамо", рекла је Аминева за "Раптли".

Иман има тежак ударац, али руској боксерски је то било подношљиво.

"Чини ми се да је и она добила своје у тој борби. Ничег натприродног није било у њеним ударцима", оценила је руска спортискиња.

Према њеним речима, Иман Хелиф није мушкарац нити трансродна особа, већ жена која има већи број мушких хормона. Предложила је зато да женски бокс остане чист, а да се за такве жене отвори посебна категорија.

Одлука да позове алжирску супарницу на реванш уследила је након што је италијанска боксерка Анђела Карини објавила да напушта меч током дуела у Паризу, након само једног ударца. Анђелина одлука не би била фер, нагласила је Аминева и поручила да не вреди напуштати бокс због таквих ситуација.

"Написала сам Анђели поруку подршке и рекла да нема потребе да буде тужна и да су наше победе тек пред нама", навела је Аминева.

image