Нећемо имати милости: "Искандером" разнесен украјински командни центар у Курску (ВИДЕО)

"Искандером" је елиминисано 15 припадника штаба кијевске 22. одвојене механизоване бригаде, саопштило је Министарство одбране Русије

Руско министарство одбране објавило је снимак на ком се може видети ракетни удар којим је уништен украјински командно-контролни центар у Курској области.

Украјинске снаге започеле су упад великих размера у погранични регион раније ове недеље.

У саопштењу које је објављено данас, Mинистарство је навело да је балистичким ракетним системом кратког домета "искандер-м" изведен напад на командни штаб украјинске 22. одвојене механизоване бригаде недалеко од границе између две земље.

"Као резултат тога, елиминисан је командни штаб бригаде, укупно 15 људи је елиминисано", наводи се у саопштењу и додаје да "неће бити милости".

Снимци дроном које је објавило министарство показују нешто што изгледа као скуп неколико зграда усред шумовитог подручја, са најмање једним украјинским оклопним возилом такође присутним у тој области. Једна од зграда је погођена, а види се и густ облак дима након снажне експлозије. 

Русија је користила ово оружје последњих недеља за нападе на подручја која користе украјинске снаге, командне и контролне центре, аеродроме, одбрамбене индустријске објекте и друге војне циљеве.

Упад Украјине у Курску област је највећи напад Кијева на руску територију од избијања сукоба. 

Москва је напад окарактерисала као провокацију и оптужила Кијев да гађа цивиле. У међувремену, украјински званичници су рекли да је сврха упада да се унесе страх међу руско становништво и постигне повољнија позиција за евентуалне разговоре са Москвом.

Према руском Министарству одбране, украјинско напредовање је заустављено. Како тврди то Министарство, Кијев до сада изгубио до 1.100 војника и 140 оклопних возила у тој области.