Русија

Захарова: Зеленски разоткрио своје терористичко лице

Украјински напади на стамбене зграде су неизбрисива ружноћа тероризма, рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова
Захарова: Зеленски разоткрио своје терористичко лице© Maksim Konstantinov/Global Look Press

Многи на Западу су веровали у наводно добре намере Владимира Зеленског, али његова терористичка суштина је разоткривена, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

"Зеленски је, по наређењу Запада, остатке државног апарата Украјине претворио у терористичко језгро. Дуго и безуспешно је скривао своје право лице, многи на Западу су веровали у његове наводно добре намере. Али ево, боја се испрала и терористичка суштина је разоткривена", написала је Захарова на Телеграму.

Према њеним речима, украјински напади на стамбене зграде су неизбрисива ружноћа тероризма.

"Идеологија кијевског режимског неонацизма довела је до међународног терористичког гнезда у Банковој (улица у којој се налази кабинет Зеленског)", закључила је.

Ујутру 6. августа, јединице Оружаних снага Украјине покушале су да заузму део територије Суџанског округа Курске области.

Како је руском председнику известио начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов, војска је зауставила напредовање непријатеља.

Он је нагласио да ће се операција у Курској области завршити поразом непријатеља и изласком на државну границу.

image