Кадиров: Чеченија је спремна да прими људе из Курске области

Руски председник Владимир Путин је, коментаришући ситуацију у Курској области, изјавио да је кијевски режим предузео још једну провокацију великих размера и да пуца неселективно, укључујући и цивилне циљеве

Чеченија је спремна да прихвати људе који су напустили Курску област, рекао је чеченски лидер Рамзан Кадиров.

"Наложио сам надлежним органима да брзо створе најудобније услове за прихват избеглица из Курске области, лично пратим ситуацију у овом региону и спреман сам да уложим све потребне напоре да помогнем савезном центру у отклањању ванредног стања у новонасталој ситуацији", написао је Кадиров на Телеграм каналу.

Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов рекао је у среду да су 6. августа у 5.30 јединице Оружаних снага Украјине прешле у офанзиву са циљем да заузму територију у Курској области. Њихово напредовање дубље ка руској територији је заустављено. Начелник Генералштаба Оружаних снага Русије је нагласио да ће операција у Курској области бити завршена поразом непријатеља и изласком на државну границу.

Руски председник Владимир Путин је, коментаришући ситуацију у Курској области, изјавио да је кијевски режим предузео још једну провокацију великих размера и да пуца неселективно, укључујући и цивилне циљеве.