Русија

Нови напад дроновима украјинске војске на Белгородску област: На удару три села, рањен један цивил

Гувернер Белгородске области је додао да су оштећени прозори стамбене и пословне зграде, као и ограда и аутомобил у близини.
Нови напад дроновима украјинске војске на Белгородску област: На удару три села, рањен један цивилGetty © Emil Leegunov/Anadolu

Оружане снаге Украјине извршиле су напад на три насеља у Белгородској области, саопштио је Вјачеслав Гладков гувернер Белгородске области.

Како је написао на свом Телеграм каналу, мештанин Шебекина задобио је повреде од гелера и пребачен је у градску болницу у Белгороду.

"Украјинске оружане снаге су напале три насеља у нашој области. Шебекино је поново погођено. Према прелиминарним информацијама, један цивил је рањен - мушкарац је имао гелере у нози и подлактици. Хитна помоћ га је одвезла у градску болницу број 2 у Белгороду, где му се пружа сва неопходна медицинска помоћ", саопштио је Гладков.

Гувернер Белгородске области  је додао да су оштећени прозори стамбене и пословне зграде, као и ограда и аутомобил у близини.

У селу Дроновка, Грајворонског градског округа, услед пада муниције украјинског дрона, оштећено је приватно домаћинство и аутомобил. Још једна приватна кућа оштећена је у селу Борки, Валујског градског округа, где се десио напад ФПВ дроном.

"У току је прикупљање информација о последицама напада. Оперативне службе раде на терену", написао је он.

image