Русија

Ситуација у Курској области и даље напета: Огромни губици украјинских снага

Након 6. августа, када су почели масовни украјински напади по Курској области, Русија евакуише своје локално становништво, а позиви на евакуацију настављају се и данас
Ситуација у Курској области и даље напета: Огромни губици украјинских снагаwww.globallookpress.com © Belkin Alexey

Ситуација у пограничној Беловској регији Курске области Русије и даље је напета, власти позивају становнике да се евакуишу, написао је на Телеграму шеф ове регије Николај Волобујев.

"Ситуација је веома напета. Оне који се још налазе на (тој) територији љубазно молимо да напусте то подручје", поручио је Волобујев. 

Оперативни штаб Курске области данас је, такође, донео одлуку да евакуише становнике Беловског округа, преносе медији. 

Ипак, без обзира на позиве руске стране на евакуацију, један од команданата специјалних снага "Ахмата" Апти Алаудинов открио је да су украјинске снаге за последња 24 часа претпреле велике губитке у другој регији Курске области, у близини села Мартиновка. Према његовим речима, Украјинци овакве губитке никада нису имали за један дан до сада од почетка СВО.

Масовни напад украјинских оружаних снага на Курску област почео је 6. августа. У региону је више пута проглашавана ракетна опасност, након чега је уведена ванредна ситуација федералног нивоа.

Локално становништво се евакуише у бројне регионе Руске Федерације.

Према једном од последњих саопштења руског Министарства одбране, украјинске снаге су од почетка напада на Курску област изгубиле до 1.120 војника и 140 јединица војне технике.

image