Русија

Руске снаге ослободиле село Лисичноје у ДНР, успостављена контрола над деловима Красногоровке

Руске трупе настављају да држе иницијативу у правцу Доњецка, успешно пробијајући одбрану непријатеља, додаје се у саопштењу руског Министарства одбране
Руске снаге ослободиле село Лисичноје у ДНР, успостављена контрола над деловима Красногоровке© Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Руске трупе успоставиле су контролу над селом Лисичноје у Доњецкој Народној Републици (ДНР), саопштило је Министарство одбране Руске Федерације.

"Данас, 12. августа 2024. године, јединице руских трупа, као резултат активних акција, ослободиле су село Лисичноје, у Доњецкој Народној Републици", наводи се у саопштењу Министарства.

Руске снаге су успоставиле контролу и над деловима насеља Красногоровка, које се налази петнаестак километара западно од града Доњецка.

Такође су нагласили да су Оружане снаге појачале темпо офанзиве на Доњецком правцу.

"Руске трупе настављају да држе иницијативу у правцу Доњецка, успешно пробијајући одбрану непријатеља", додаје се у саопштењу.

Конкретно, завршава се чистка украјинских оружаних снага у насељима Ивановка, Сергејевка, Макејевка, Кирово, Артемово и Желање.

image