Командант "Ахмата": Ситуација у Курској области под контролом, пропао покушај брзог рата

Непријатељ сада трпи такве губитке које вероватно није претрпео током читавог периода Специјалне војне операције, навео је један од команданата специјалних снага "Ахмат" Апти Алаудинов

Неконтролисано кретање украјинских јединица на курском правцу већ је заустављено, рекао је за ТАСС један од команданата специјалних снага "Ахмат" Апти Алаудинов.

"Неконтролисано напредовање непријатеља је већ заустављено и већ трећи дан уништавамо опрему и људство. Непријатељ је схватио да 'блицкриг' (брзи рат) који је планирао није успео", рекао је Алаудинов.

Према његовим речима, Оружане снаге Руске Федерације су у протекла два дана на једном од сектора курског правца уништиле чак 45 јединица војне технике украјинске војске.

"Прекјуче су потпуно уништена и то на једном подручју. Три јединице су у једном дану уништиле 32 комада војне технике, а јуче је уништено 13 комада", додао је он.

Како је нагласио, већина украјинских трупа, које су извршиле инвазију на Курску област, већ су уништене, а све области у којима се крећу Оружане снаге Украјине су под контролом руске војске.

"Ситуација је под контролом. Већи део територије на којој се налазио непријатељ већ је потпуно блокиран. Чисте се насеља у којима се налази непријатељ. Све јединице руског Министарства одбране су укључене и ангажоване на уништавању непријатељских снага добрим темпом. Непријатељ сада трпи толике губитке које вероватно није претрпео током читавог периода СВО", истакао је.

Командант специјалне јединице "Ахмат" наводи и да украјинске трупе на овом правцу трпе огромне губитке, као и да руска војска сваки дан уништава живу силу непријатеља.

"Свакодневно се уништава веома велики број непријатељског људства. Противник трпи заиста велике губитке", закључио је Алаудинов.