Русија

Белоруски ракеташи и артиљерци на обуци у Русији

Претходно је војно особље ваздухопловних и снага ПВО Белорусије стигло у Руску Федерацију, ради учешћа у заједничкој оперативно-тактичкој вежби са бојевим гађањем
Белоруски ракеташи и артиљерци на обуци у РусијиGetty © Brendan Hoffman

Посаде ракетних снага и артиљеријских јединица Оружаних снага Белорусије одлазе на руски полигон ради увежбавања извођења борбених дејстава, саопштило је Министарство одбране Белорусије на свом Телеграм каналу.

"Посаде ракетних трупа и артиљеријских јединица Оружаних снага Републике Белорусије одлазе на полигон Руске Федерације ради увежбавања употребе борбених система", наводи се у саопштењу.

Напомиње се да ће током теренског обиласка са јединицама бити спроведена контролна вежба управљања ракетним ударима са борбеним лансирањима из ракетних и вишецевних ракетних система у служби Оружаних снага Републике Белорусије.

Претходно је војно особље ваздухопловних и снага ПВО Белорусије стигло у Руску Федерацију, ради учешћа у заједничкој оперативно-тактичкој вежби са бојевим гађањем.

Током вежбе, која ће се одржати на полигону Ашулук, војници ће повећати ниво кохерентности јединица, и увежбавати нове тактике и методе вођења противваздухопловне и ваздушне борбе.

image