Русија

Медведев: Кијев ће бити кажњен због терористичких напада на Курску област

Напади на Курску област су облик тероризма, оценио је бивши председник Русије
Медведев: Кијев ће бити кажњен због терористичких напада на Курску областwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru

Кијевски режим ће бити заслужено кажњен због терористичких напада на Курску област Русије, поручио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев. 

"Украјина је извршила терористички напад на нашу територију. Председник је све оценио (ситуацију) пре неколико дана и јуче. Они ће сигурно бити заслужено кажњени за оно што су урадили", рекао је он на састанку партије Јединствена Русија у Курској области.

Подсетимо, 6. августа украјинске јединице продрле су у пограничну Курску област са циљем да заузму ову територију. Њихов продор је био заустављен, иако Украјинци још увек покушавају да продру дубље у руску територију.

Према речима шефа области од јуче, Украјинци за сада држе под контролом 28 насеља Курске области. Територију је након напада напустило више од 120.000 људи, а евакуација је и даље у току. Председник Русије Владимир Путин јуче је поручио да је сада главни задатак да се противник протера са руске територије. 

image