Настављају се борбе у Курској области: Руска војска ликвидирала још 420 непријатељских војника

Само током ослобађања места Озерки елиминисано је 15 украјинских војника и уништена су четири оклопна транспортера "страјкер", док је шест украјинских војника заробљено

Оружане снаге Русије зауставиле су пробој непријатељских мобилних јединица на Курском правцу и одбиле су један напад код места Мартиновка, саопштило је руско Министарство одбране.

На Курском правцу руске снаге неутралисале су до 420 украјинских војника и уништили су 55 оклопних возила у једном дану.

Само током ослобађања места Озерки елиминисано је 15 украјинских војника и уништена су четири оклопна транспортера "страјкер", док је шест украјинских војника заробљено.

Руска војска осујетила је покушаје група украјинских војника да се на оклопним транспортерима пробију у насеља: Колодез, Снагост, Каучук и Алексејевски.

Такође, руска војска нанела је пораз украјинским јединицама код места: Михајловка, Корењево, Николајево-Дарјино, Ољешња, Суџа и Николајевка.

Приликом чишћења терена у насељу Азјорки ликвидирано је 15 украјинских војника, уништена четири "страјкера", а шест украјинских војника је заробљено.

Укупно је у Курској области до сада неутралисано до 2.030 припадника украјинских снага и уништено је 35 тенкова, 31 оклопни транспортер, 18 борбених возила пешадије, 179 других борбених оклопних возила четири система ПВО, два вишецевна ракетна лансера, и 14 артиљеријских система.