Русија

Ванредна ситуација уведена у читавој Белгородској области

Одлука је донета због свакодневних напада Оружаних снага Украјине и великог броја жртава
Ванредна ситуација уведена у читавој Белгородској областиGetty © Anadolu / Contributor

У Белгородској области проглашена је ванредна ситуација на територији читаве области, објавио је на мрежама лидер региона Вјачеслав Гладков.

"Ситуација у нашој Белгородској области је и даље изузетно тешка и напета. Свакодневни напади Оружаних снага Украјине, разрушене куће, рањеници, погинули цивили... Због тога доносимо одлуку да се од данас на територији целе Белгородске области уведе ванредна ситуација на регионалном нивоу у циљу додатне заштите становништва и пружања додатне подршке жртвама", написао је Гладков на Телеграму.

Како је навео, област ће, такође, послати захтев о увођењу ванредне ситуације на федералном нивоу, који ће бити упућен владиној комисији.   

Оружане снаге Украјине готово свакодневно више месеци уназад нападају руске пограничне области. На мети су цивилни и инфраструктурни објекти. Једна од најнападанијих руских области до сада је Белгородска област. 

Ипак, од почетка месеца у центру пажње била је суседна Курска област, у коју су продрле украјинске јединице и заузеле понека насеља. Њихов продор је заустављен, иако покушаји упада дубље у руску територију и даље постоје.

image