Русија

Командант "Ахмата" открио планове Кијева: Хтели да заузму Курску нуклеарку, па да преговарају

Украјинци нису успели да постигну свој циљ у Курској области, иако су послали укупно више од 11.000 војника, каже један од команданата "Ахмата"
Командант "Ахмата" открио планове Кијева: Хтели да заузму Курску нуклеарку, па да преговарајуGetty © Sean Gallup / Staff

Украјинске јединице хтеле су да заузму Курску нуклеарку 11. августа, након чега је Кијев планирао да преговара, односно, да Русији представи ултиматум са захтевима да руске јединице напусте неке територије, открио је данас један од команданата специјалних снага "Ахмат" Апти Алаудинов.

Он је, у разговору са ТАСС-ом, додао да руске снаге завршавају блокаду Оружаних снага Украјине у Курској области, као и да је ситуација под контролом, будући да Украјинци имају велике губитке. Највећи број њихове живе силе је уништен, оценио је, и открио да је више од 11.000 војника Украјина послала у Курску област.

Како преносе РИА Новости, Алаудинов је рекао и да је највећи део украјинске технике у тој области већ уништен и да Оружане снаге Украјине нису успеле да постигну свој циљ. Њихове главне трупе у области су заустављене, додао је.

Према речима команданта "Ахмата", Оружане снаге Украјине не контролишу град Суџу - у том месту се сваког дана воде борбе и у њему се налазе руске јединице. Противничке снаге, како каже, налазе се око града и само у неким деловима града. 

"Већ смо се ухватили зубима за противника и тешко да ћемо га пустити док му не откинемо Адамову јабучицу. Наши зуби су јаки. Русија је земља коју Бог воли. Ово није Усраина. Све ресурсе које сте мање-више имали испада да сте бацили у пећ, одакле се они више неће вратити", поручио је Алаудинов.

image