Русија

Москва: Кијев одложио преговоре нападајући Курску област

Кијевски режим напада дроновима цивиле како би сејао страх у цивилном друштву, конфузију и незадовољство, с циљем да изазове неку врсту немира у руском друштву, рекао је амбасадор руског Министарства спољних послова за злочине кијевског режима Родион Мирошњик
Москва: Кијев одложио преговоре нападајући Курску областGetty © Education Images/Universal Images Group

Украјина је терористичким акцијама у Курској области ставила тему мировних преговора са Русијом на дугорочну паузу, изјавио је амбасадор руског Министарства спољних послова за злочине кијевског режима Родион Мирошњик.

"То је урађено апсолутно намерно. Зато је данас преговарање са апсолутно неадекватним непријатељем једноставно неприродно, а то је рекао и председник Русије Владимир Путин. Актуелно је и питање са ким преговарати", казао је Мирошник.

Амбасадор је додао да Кијев напада беспилотним летелицама цивиле како би сејао страх у цивилном друштву и конфузију, незадовољство и како би покушали да изазову неку врсту немира у руском друштву.

"Због покушаја терористичког напада у правцу Курска, употреба нових метода нас приморава да стиснемо зубе и предузмемо све мере да казнимо насилника, да казнимо агресора који је упао у наш народ и територију. Политика коју спроводи Владимир Зеленски је криминална појава која је у потпуности у супротности са нормама и принципима међународног хуманитарног права", указао је.

Он је истакао да Оружане снаге Украјине намерно користе дронове за напад на децу у руским регионима, напоменувши да је у 11 региона фронта од 1. јануара најмање повређено 43 малолетника, 34 деце, а да је деветоро деце погинуло.

Русија ради на стварању других центара утицаја

Мирошник је навео да је уједињење држава незадовољних политиком Сједињених Држава неизбежан процес. 

"Нисмо задовољни светом хегемоније САД. Верујемо да полицентрични свет гарантује заштиту интереса других држава. Активно радимо на томе и схватамо да само водећи рачуна о интересима других држава, стварајући алтернативу против одређеног хегемона који преузима на себе одговорности светског полицајца, користећи двоструке стандарде за процену одређених ситуација, ова опција је неприхватљива и једноставно води ка потпуној глобалној кризи", нагласио је.

Како је додао, Русија на све могуће начине ради "на стварању других центара утицаја, удружења држава, које су незадовољне политиком САД".

"Мислим да је ово неизбежан процес. Питање је колико ће то трајати, али то је управо механизам који ће довести до стварања других услова за нормалан суживот на планети", нагласио је дипломата.

image