Русија

Командант "Ахмата": Зеленски би ускоро могао да буде убијен

Говорећи о нападу на Курску област, командант јединице "Ахмат" Апти Алаудинов је рекао да 12.000 војника учествује у овој операцији, као и да има много страних плаћеника
Командант "Ахмата": Зеленски би ускоро могао да буде убијен© Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Шеф Кијевског режима би ускоро могао страдати управо од руке својих господара, који су незадовољни корупцијом Зеленског, рекао је командант јединице "Ахмат" Апти Алаудинов.

Говорећи о нападу на Курску област, он је рекао да 12.000 војника учествује у овој операцији, као и да има много страних плаћеника.

"Свуда се чуо пољски, енглески, француски", рекао је он и додао да је већи део њих ликвидиран.

Према његовим речима, операција се спроводи без одговарајуће подршке авијације, као и да изнад Курске области нису били уочени украјински авиони.

"Украјинске снаге у Курској области нису предвиделе да ће се Русија борити до краја и да се неће повлачити", истакао је он.

Алаудинов је рекао и да је циљ украјинских снага био да заузму стратешке објекте у Курској области и део Белгородске области.

Руска Спољна обавештајна служба саопштила је јуче да је све веће незадовољство у америчкој елити и да у Вашингтону разрађују опције како да Владимира Зеленског замене особом којом би се лакше управљало и која би била мање корумпирана.

Као одговарајући кандидат разматра се бивши министар унутрашњих послова Украјине Арсен Аваков (у Русији се налази на листи терориста и екстремиста).

image