Русија

Још једна акција руских обавештајаца: Спречен терористички напад у Тјуменској области (ВИДЕО)

Пронађене су две запаљиве направе домаће израде и импровизована експлозивна направа, које су стручњаци за експлозив уништили на лицу места

Терористички напад, који су припремала двојица присталица идеологије масовних убистава, спречен је у Тјуменској области, a осумњичени су приведени, јавља Централни оперативни центар Федералне службе безбедности Русије (ФСБ).

"Приведена су двојица руских држављана, присталица идеологије масовних убистава, који су планирали да активирају импровизовану експлозивну направу у објекту органа Министарства унутрашњих послова града Тоболска", наводи се у саопштењу.

Додаје се да су пронађене две запаљиве направе домаће израде и импровизована експлозивна направа, које су стручњаци за експлозив уништили на лицу места.

Руски истражни комитет отворио је кривични поступак о припреми терористичког напада.

Директор руске Федералне службе безбедности Александар Бортников недавно је изјавио да је у Русији од почетка ове године спречено 110 терористичких напада, а приведено 1.050 особа умешаних у тероризам.

Он је нагласио да је Кијев уз подршку колективног Запада извршио терористички напада у Курској области, а да су на мети цивили и цивилни објекти. 

image