Путин честитао Дан независности Индије: Москва придаје значај партнерству са Њу Делхијем

За 77 година самосталног развоја, ваша земља је постигла општепризнате успехе у друштвено-економској, научној, техничкој и многим другим сферама и стекла је висок престиж на светској сцени, поручио је руски председник

Москва придаје велики значај односима посебно привилегованог стратешког партнерства са Њу Делхијем и намерава да настави да развија везе, нагласио је руски председник Владимир Путин у честитки поводом Дана независности Индије.

Порука руског лидера, упућена индијском председнику Драупадију Мурмуу и премијеру Нарендру Модију, објављена је на сајту Кремља.

"Уверен сам да ће доследна примена споразума постигнутих након наших недавних преговора у Москви допринети даљем развоју вишеструке руско-индијске сарадње", рекао је Путин. 

Како је нагласио председник Руске Федерације, то несумњиво задовољава интересе пријатељских народа двеју земаља и иде у складу са јачањем безбедности и међународне стабилности.

"За 77 година самосталног развоја, ваша земља је постигла општепризнате успехе у друштвено-економској, научној, техничкој и многим другим сферама и стекла је висок престиж на светској сцени", истакао је руски лидер.

Путин је председнику и премијеру Индије пожелео добро здравље и успех, а свим грађанима земље срећу и просперитет.