Русија

Акција у Курској области: Руси очистили Мартиновку од украјинских оружаних снага

Украјинске трупе првобитно су ушле у Мартиновку у колонама, свака колона је имала отприлике 10-15 комада опреме, која је ту уништена, рекао је Апти Алаудинов
Акција у Курској области: Руси очистили Мартиновку од украјинских оружаних снага© Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service photo via AP

Село Мартиновка у Курској области потпуно је очишћено од украјинских милитаната, изјавио је командант специјалних снага "Ахмат" Апти Алаудинов.

Дан раније, официр је рекао да су украјинске трупе првобитно ушле у Мартиновку у колонама, свака колона је имала отприлике 10-15 комада опреме, која је ту уништена.

Насеље Мартиновка у Курској области је очишћено од Оружаних снага Украјине, а друга насеља се рашчишћавају у Суџанском округу региона, рекао је командант специјалних снага "Ахмат" за ТВ Русија 24

"У области у којој се сада налазим, у правцу Суџанског, баријере су заиста добро направљене и већ су почели да рашчишћавају једно насеље – Мартиновка. Чистимо и Черкаско Поречно и Руско Поречно", додао је он.

Регионални штаб Курске области донео је одлуку о обавезној евакуацији становника насеља Глушково у Курској области, саопштио је вршилац дужности гувернера Алексеј Смирнов на Телеграму.

Раније у среду, прес-служба руског министарства за ванредне ситуације је саопштила да је већина становника пограничних подручја пребачена на безбедна места.

Наводи се да се тренутно у привременим прихватним центрима налази више од осам хиљада људи, укључујући више од 2.500 деце.

image