Русија

У Белгородској области уведена ванредна ситуација на федералном нивоу

Власти већ пружају помоћ свим погођеним становницима, али последице напада Оружаних снага Украјине су толико велике да локалне власти не могу саме да се изборе са последицама, рекао је руски министар за ванредне ситуације
У Белгородској области уведена ванредна ситуација на федералном нивоуGetty © Emil Leegunov/Anadolu

У Белгородској области уведен је режим ванредне ситуације на федералном нивоу, потврдили су данас из Министарства за ванредне ситуације Русије.

"У складу са информацијама, предлажем да се ситуација која је настала у Белгородској области класификује као ванредна на федералном нивоу", рекао је шеф Министарства за ванредне ситуације Александар Куренков.

Он је истакао да се већ ради на пружању свеобухватне помоћи погођеном становништву, али да, будући да су размере онога што се дешава велике, регионалне власти не могу саме да се изборе са последицама.

Јуче је, подсетимо, у Белгородској области уведенa ванреднa ситуацијa на регионалном нивоу због напада Оружаних снага Украјине и великог броја жртава. Шеф региона изјавио је да ће поднети захтев владиној комисији да се ванредна ситуација прошири на федерални ниво. 

Белгородска област је иначе један од најчешће нападаних руских региона од почетка СВО, будући да се налази тик уз границу са Украјином. Напади на цивилне објекте и инфраструктуру дешавају се готово сваки дан. Велики број становника већ је евакуисан, а у области је на снази и режим антитерористичке операције. 

image