Путин један од најчешће спомињаних лидера у америчким медијима

Подаци "РИА Новости" за ову годину, до августа, показују да је руски лидер у америчким медијима био спомињан више од 16.000 пута

Председник Русије Владимир Путин један је од најчешће спомињаних страних лидера у америчким медијима током ове године, показују подаци анализе "РИА Новости".

Према овим подацима, премијер Израела Бенјамин Нетанјаху је такође на овој листи, и он је једини политичар који  је био чешће спомињан од Путина. Амерички медији од почетка године споменули су Нетанјахуа око 19.900 пута, а Путина 16.300 пута. Председник Кине Си Ђинпинг, поређења ради, помињао се у америчким медијима око 3.400 пута ове године. 

Истраживање је вршено до августа ове године, а разматране су публикације у којима су се поменуте личности и други политичари спомињали бар три пута. 

Када је реч о неким ранијим годинама, на пример, 2020. години, председник Русије спомињао се око 6.000 пута. Слична бројка била је заступљена и давне 2000. године, током његове прве године на месту председника државе. 

У поређењу са Путином, амерички медији су, пак, мање писали о Дмитрију Медведеву, док је био на функцији председника – око 1.600 пута за годину дана. 

Када је реч о локалним америчким политичарима, амерички медији најчешће су последњих година писали о Доналду Трампу.