Русија

Руска војска "искандером" уништила М270 у Сумској области (ВИДЕО)

М270 украјинске војске је уочен уз помоћ извиђачког дрона у близини села Бездрик, које се налази на око 25 км удаљености од границе са Курском области Руске Федерације

Оружане снаге Руске Федерације уништиле су вишецевни ракетни систем М270 МЛРС у Сумској области на територији Украјине, а руско Министарство одбране објавило је и видео снимак који потврђује губитак поменутог лансера.

Подсећања ради, у питању је гусенични еквивалент ХИМАРС-а, способан да лансира читав низ невођених и вођених ракета, укључујући и тактичке балистичке ракете АТАЦМС. 

Према саопштењу руског МО, М270 је уочен уз помоћ извиђачког дрона у близини села Бездрик, које се налази на око 25 км удаљености од границе са Курском области Руске Федерације.

По откривању лансера, координате су прослеђене посади једног од оперативно-тактичких комплекса "искандер-м", која је извршила дејство по циљу.

Како се може видети на снимку, делује да је бојева глава ракете лансиране из "искандера" детонирана у ваздуху изнад самог вишецевног система, а резултат велике експлозије која је уследила је уништење М270 и његове посаде.

Од почетка напада на Курску област, украјинска војска је, према подацима руског Министарства одбране, поред једног М270 приказаног на снимку, изгубила и три ХИМАРС-а за које такође постоје потврде у виду објављених снимака.

image