Русија

Премијер Државног савета Кине допутовао у Русију: Следе састанци са Мишустином и Путином

Ли Ћијанг је посетио Русију на позив руског премијера, а очекује се да ће током боравка у Москви разматрати проширење сарадње у енергетици, аутомобилској индустрији и другим областима

Премијер Државног савета Народне Републике Кине Ли Ћијанг допутовао је у званичну посету Русији, где ће се састати са руским премијером Михаилом Мишустином и са руским председником Владимиром Путином.

Авион кинеског премијера је слетео на владином терминалу аеродрома "Внуково", где су подигнуте руска и кинеска застава и изведене химне обеју држава. Ли Ћијангa су дочекали заменик министра спољних послова Руске Федерације Андреј Руденко, руски амбасадор у Кини Игор Моргулов и други званичници.

Ли Ћијанг је посетио Русију на позив руског премијера Мишустина. Очекује се да ће током посете разговарати о изгледима за развој свеобухватног партнерства, да ће разматрати проширење сарадње у енергетици, аутомобилској индустрији и другим областима. Очекује се и потписивање неколико међувладиних и међуресорних докумената.

Посета Ли Ђијанга Русији се одвија у години када Москва и Пекинг обележавају 75 година од успостављања билатералних дипломатских веза и трајаће до 22. августа.

Како је напоменула портпарол кинеског Министарства спољних послова Мао Нинг, кинеско-руске односе карактерише здрав и стабилан развој који не подлеже страном мешању. Она је истакла да састанци званичника на различитим нивоима играју важну улогу "у промовисању прагматичне, културне и хуманитарне сарадње" Кине и Русије.

image