Амерички дипломата позван у руско МСП: Москва има доказе да се Американци боре код Курска

Сви страни стручњаци и плаћеници који незаконито пређу границу Русије аутоматски постају легална војна мета Оружаних снага Руске Федерације, поручили су у руском Министарству спољних послова

Појавили су се докази који указују да се на страни украјинске војске у Курској области бори америчка приватна војна компанија, што потврђује умешаност Сједињених Америчких Држава у сукоб у Украјини, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Због тога је у Министарство спољних послова на рапорт позвана отправница послова САД у Русији Стефани Холмс, где јој је изражен протест и јасно стављено до знања да сви страни стручњаци и плаћеници који незаконито пређу границу Русије аутоматски постају легална војна мета Оружаних снага Руске Федерације.

У Министарству су протестовали и због провокативних акција америчких репортера коју су илегално ушли на територију Руске Федерације у Курску област, одакле снимају пропаганде материјалне за злочиначки кијевски режим.

Такви поступци су у супротности са изјавама администрације америчког председника о наводној неумешаности Америке у продор украјинских неонациста у територију Русије, истиче се у саопштењу руског Министарства.

Надлежна одељења Русије ће, у складу са Кривичним закоником Руске Федерације, против америчких држављана умешаних у ова кривична дела покренути кривичне поступке како би их привела правди, поручили су из Москве.