Русија

Руска ПВО оборила 45 дронова изнад пет области

На удару украјинских снага нашла се и Московска област, а како је оценио градоначелник престонице, био је то један од највећих покушаја напада на главни град дроновима икад
Руска ПВО оборила 45 дронова изнад пет областиGetty © Diego Herrera Carcedo/Anadolu

Непријатељ је током ноћи покушао да изведе терористички напад дроновима на територији Руске Федерације, али су руске снаге реаговале и обориле 45 украјинских дронова, саопштило је руско Министарство одбране.

Дежурним системима ПВО уништено је 23 дрона изнад Брајнске области, 11 изнад Московске, шест изнад Белгородске, три изнад Калушке и два дрона изнад Курске области, прецизирају из Министарства.

Поводом напада на Московску област огласио се и градоначелник престонице Сергеј Собјанин који је оценио да је у питању један од највећих покушаја напада на главни град Русије дроновима икад.  

Гувернер Брјанске области Александар Богомаз навео је да није било жртава нити штете на инфраструктури, као и да су службе за ванредне ситуације активне.

Украјинска војска готово свакодневно напада пограничне и централне регионе Русије уз помоћ дронова, међутим, руски системи ПВО спречавају нападе. Нападу су најчешће изложене пограничне области – Белгородска, Курска, Брјанска и Крим.

image