Руска ПВО оборила 45 дронова изнад пет области

На удару украјинских снага нашла се и Московска област, а како је оценио градоначелник престонице, био је то један од највећих покушаја напада на главни град дроновима икад

Непријатељ је током ноћи покушао да изведе терористички напад дроновима на територији Руске Федерације, али су руске снаге реаговале и обориле 45 украјинских дронова, саопштило је руско Министарство одбране.

Дежурним системима ПВО уништено је 23 дрона изнад Брајнске области, 11 изнад Московске, шест изнад Белгородске, три изнад Калушке и два дрона изнад Курске области, прецизирају из Министарства.

Поводом напада на Московску област огласио се и градоначелник престонице Сергеј Собјанин који је оценио да је у питању један од највећих покушаја напада на главни град Русије дроновима икад.  

Гувернер Брјанске области Александар Богомаз навео је да није било жртава нити штете на инфраструктури, као и да су службе за ванредне ситуације активне.

Украјинска војска готово свакодневно напада пограничне и централне регионе Русије уз помоћ дронова, међутим, руски системи ПВО спречавају нападе. Нападу су најчешће изложене пограничне области – Белгородска, Курска, Брјанска и Крим.