Русија

Белоусов честитао ослободиоцима Артјомова: Непријатељ се повлачи пред вама

Више од 4.000 припадника бригаде одликовало је државним признањима због исказане храбрости током борби, саопштило је руско Министарство одбране
Белоусов честитао ослободиоцима Артјомова: Непријатељ се повлачи пред вамаwww.globallookpress.com © Tanjug/Russian Defense Ministry Press Service via AP

Министар одбране Русије Андреј Белоусов упутио је телеграме 132. засебној гардијској горловској моторизованој бригади и 1. засебној гардијској моторизованој словенској бригади у којима је војницима честитао на посвећености и професионализму у ослобађању Артјомова у Доњецкој Народној Републици. 

"Ваши поступци приликом ослобађања Артјомова су пример служења војничког дуга, посвећености и високог професионализма. Заувек ћемо се сећати подвига војника који су пролили крв за нашу отаџбину", поручио је министар војницима.

За исказану храброст и херојство током борбених задатака, више од 4.000 припадника бригаде одликовало је државним признањима, саопштило је Министарство одбране Русије.

Како је Белоусов напоменуо, 1. одвојена гардијска моторизована словенска бригада успешно пробија неприступачну одбрану непријатеља на правцу Александар-Калиновски и извршава борбене задатке у саставу групе трупа "Центар".

Осврнувши се на акције 132. засебне гардијске горловске моторизоване бригаде, Белоусов је истакао да она храбро и смело уништаванепријатеља и ослобађа доњецку земљу од неонациста.

"Због ваших одлучних акција, непријатељ трпи губитке и повлачи се даље ка западу", навео је Белоусов.

image