Министарство спољних послова Русије о замрзнутој имовини: Економски бандитизам Колективног запада

Руско министарство је потврдило да је 26. јула ове године Европска комисија објавила трансфер Украјини прве транше од 1,5 милијарди евра коју је примио белгијски депозитар 'Јуроклир'

Замрзавање руске имовине, као и све накнадне акције у вези с њом, апсолутно су незаконите, реч је о крађи руских средстава, речено је "РИА Новостима" у руском Министарству спољних послова.

Брисел је крајем јула ове године упутио прву траншу војне помоћи украјинској страни у износу од 1,5 милијарди евра из прихода од замрзнуте руске имовине.

Одговарајући на захтев да прокоментарише ове извештаје, руско Министарство спољних послова је потврдило да је "26. јула ове године Европска комисија објавила трансфер Украјини прве транше од 1,5 милијарди евра коју је примио белгијски депозитар 'Јуроклир' из прихода од замрзнутих домаћих државних средстава".

Иако сама блокирана имовина није конфискована, коришћење профита од њиховог управљања од стране Брисела је незаконит чин, саопштило је руско Министарство спољних послова.

Они сматрају да светска заједница то треба да посматра као економски бандитизам 'Колективног запада', који не жели да превазиђе своје неоколонијалне инстинкте, како су навели.

"И замрзавање руске имовине и било које накнадне радње са њом су апсолутно незаконите", уверени су у Министарству спољних послова.

Они верују да "никакве лажне шеме које је измислила ЕК не могу да избришу очигледну чињеницу – говоримо о крађи руских средстава".