Видео са Путином који је одушевио муслимане (ВИДЕО)

На снимку из џамије пророка Исе у Грозном види се како Путин с поштовањем љуби Куран, књигу која је света књига за све муслимане

Снимак са руским председником Владимиром Путином и Кураном, објављен на телеграм каналу шефа Чеченије Рамзана Кадирова након посете руског лидера републици, приказали су водеће телевизије у Турској, Тунису, Египту, Сирији и Уједињени Арапски Емирати.

Видео-снимак се у огромном броју делио на друштвеним мрежама.

Путин је у уторак посетио Чеченију први пут после 13 година. На снимку из џамије пророка Исе у Грозном види се како Путин с поштовањем љуби Куран, књигу која је света књига за све муслимане.

Приликом посете Чеченије Путин је постао почасни грађанин, а повељу и признање су уручили Кадиров и чеченски муфтија Салах Межијев.

Руски председник је посетио и академију специјалних снага, која носи његово име, и разговарао са добровољцима, који се тамо обучавају пре него што буду распоређени у Украјини.

Он је похвалио добровољце и рекао да ће Русија бити непобедива све док има људе попут њих.

Кадиров је руском председнику показао макету новог насеља, које треба да буде изграђено у Грозном и саопштио да ће ново насеље бити названо по Путину.

Руском лидеру је у Чеченији потом је приказано заплењено оружје из зоне СВО, а Кадиров је Путину показао руски Универзитет специјалних снага, назван по председнику.