Русија

Нова победа руске војске у ДНР: Ослобођено Межево

Руска оперативно-тактичка авијација, дронови, ракетне снаге и артиљерија погодиле су концентрације непријатељског људства и војне технике непријатеља у 138 региона
Нова победа руске војске у ДНР: Ослобођено Межевоwww.globallookpress.com © Stringer/news.ru

Оружане снаге Русије ослободиле су још једно насеље у Доњецкој Народној Републици – Межево сада контролише руска војска, саопштило је руско Министарство одбране.

Межево је насеље шест километара јужно од Прогреса. Део је великог очеретинског фронта одакле ће руска војска кренути даље на Новогродовку, Мирноград, Селидово и Курахово.

У саопштењима које руско Министарство објављује на свакодневном нивоу се у последњим недељама готово сваког дана нашла информација о ослобођеним насељима.

Током офанзивних дејстава на овом правцу од краја јула, Оружане снаге РФ ослободиле су Тимофејевку, Лисично, Свиридоновку, Новоторецко, Ивановку, Весјоло, Журавку, Орловку, Сергејевку, Желано, Новожелано, Николајевку, Заветно, Скучне, док се борбе тренутно воде у Крутом Јару, суседном Краном Јару надомак Гродовке, Новогродовки и у Камишевки.

Притом, руска оперативно-тактичка авијација, дронови, ракетне снаге и артиљерија погодиле су концентрације непријатељског људства и војне технике непријатеља у 138 региона, наводи се у саопштењу Министарства о догађајима на фронту у претходна 24 сата.

Системи ПВО оборили су авион МиГ-29 украјинског ратног ваздухопловства, три француске бомбе "хамер", 11 пројектила ХИМАРС америчке производње и 91 дрон од којих 53 ван зоне Специјалне војне операције, наводи се у саопштењу.

image