Зеленски као Хитлер? И један и други ударили на Курск

Украјински неонацисти на територији Курска раде исто што су покушавали и Хитлерови освајачи

Украјински неонацисти на територији Курска врше геноцид као што су то чинили и нацисти током Великог отаџбинског рата, рекао је научни директор Руског војно-историјског друштва Михаил Мјагков.

"Оно што украјински неонацисти данас раде на тлу Курска је, у ствари, понављање и наставак онога што су Хитлерови освајачи радили 1943. године", рекао је Мјагков на конференцији за новинаре уочи 81. крај Курске битке.

Јер, према његовим речима, "одсецање" Курске ивице представљало је изазов за Хитлера и његов покушај освете за пораз трупа Вермахта код Стаљинграда.

"Хитлер је желео да постигне успех у бици код Курска, желео је да рат сведе на дугу конфронтацију са великим губицима за нас", приметио је научни директор Руског војно-историјског друштва.

Данас на исти начин Курск прогања и режим Зеленског чији је циљ да заузме територију и заузме нуклеарну електрану Курск.

А актуелни украјински неонацисти на Курској земљи једнако су нехумани према цивилима као и нацисти, нагласио је Мјагков.

"Данас видимо те украјинске нацисте у СС шлемовима, како се ругају нашим цивилима, пензионерима. Они, у ствари, спроводе исти геноцид на нашој територији", додао је он.

У 5.30 часова 6. августа јединице Оружаних снага Украјине прешле су у офанзиву са циљем да заузму територију у Курској области , али њихово напредовање је заустављено, изјавио је начелник Генералштаба Оружаних снага Русије Валериј Герасимов .