Володин упозорава: Немачка заборавила на Други светски рат, нацисти је поново гурају у сукоб

Оне који прате шаблон Трећег рајха чека иста казна као и нацисте, рекао је председник Думе

Политика немачког канцелара Олафа Шолца да подржава сукоб у Украјини показује да присталице нациста могу да увуку Немачку у нови рат, оценио је председник Државне думе Вјачеслав Володин поводом годишњице Курске битке, једне од најзначајнијих битака Другог светског рата, у којој је совјетска армија извојевала победу над немачким фашистима код Курска.

Према речима Володина, Шолц и његова политика довели су до тога да је Немачка данас постала главни снабдевач оружја и финансијске помоћи за Кијев у Европи. То, како је рекао, указује да Немачка није извукла закључке из Другог светског рата.

"Курска битка, као и пре тога битка код Стаљинграда, отворили су пут ка Берлину. Значај остварене победе је немерљив. Наша земља је показала целом свету јединство вишенационалног народа, истрајност и храброст. Данашњи лидери у Немачкој треба да памте историју", упозорио је он.

"Хитлер је донео велику патњу целом човечанству, грађанима различитих држава, што се све на крају окренуло против немачког народа. Нацизам је тада поражен, а биће уништен и сада. Они који се понашају по обрасцу Трећег рајха суочиће се са судбином нациста током Великог отаџбинског рата. Руководство данашње Немачке то мора да памти заувек", упозорио је председник руске Думе.