Русија

Путин разговарао са Пашињаном о односима Јерменије и Азербејџана

Председник Русије је са премијером поделио своје утиске након недавне посете Бакуу, у којем је са тамошњим руководством разговарао о односима Азербејџана и Јерменије
Путин разговарао са Пашињаном о односима Јерменије и АзербејџанаGetty © Anadolu / Contributor

Председник Русије Владимир Путин и премијер Јерменије Никола Пашињан разговарали су данас телефоном, као што је и обећано, након Путинове посете Азербејџану од 18. и 19. августа, када је са лидером те земље Илхамом Алијевом разговарао о односима Јеревана и Бакуа. Премијер Јерменије захвалио је председнику Русије на томе што му је пренео утиске своје посете. 

Како наводе из кабинета премијера Јерменије, Пашињан и Путин су се, такође, договорили да детаљније о билатералним односима разговарају приликом свог следећег сусрета, чији термин није објављен, јављају РИА Новости. 

Подсетимо, Путин је током посете Бакуу оценио да су разговори са Алијевим одржани у топлој, скоро породичној атмосфери. Он је том приликом поручио и да мир на Кавказу у потпуности одговара исконским интересима свих земаља у региону. Током посете је потврђено да Москва и Баку настављају да развијају односе на највишем нивоу у свим правцима, на шта је указивао и изузетно топао и пријатељски дочек руског председника.

Посета Бакуу је уједно и један од ретких случајева када Владимир Путин није био у руском "аурусу", већ је седео на месту сувозача "мерцедеса" којим је управљао лично председник Илхам Алијев.

image