Русија

Антонов: Нове санкције САД према Русији су непромишљене, штетне и заоштравају кризу

Учинићемо све да се наши грађани осећају смирено и да се не осврћу на америчке нападе, навео је амбасадор Русије у Вашингтону
Антонов: Нове санкције САД према Русији су непромишљене, штетне и заоштравају кризу© Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Нове санкције које су САД увеле према руским компанијама и појединцима су "непромишљене", штетне и заоштравају кризу, изјавио је амбасадор Русије у Вашингтону Анатолиј Антонов.

Антонов је оценио да се неефикасне америчке санкције према Русији умножавају у, како је навео, "контексту узавреле предизборне кампање" у САД, преносe РИА Новости.

Руски амбасадор је додао да санкције Вашингтона штете не само америчким потрошачима, већ и америчким партнерима у трећим земљама.

Он је такође позвао на напуштање долара у међународном монетарном и финансијском систему ради стварања економске независности.

Према речима Антонова, Руси су "равнодушни" према покушајима америчких власти да, како је навео, "казне руски народ".

"Учинићемо све да се наши грађани осећају смирено и да се не осврћу на америчке нападе", навео је Антонов.

САД су у петак увеле нове санкције према 400 ентитета и појединаца у Русији, Кини, Турској и Уједињеним Арапским Емиратима (УАЕ) због, како је наведено, њихове подршке Москви у Специјалној војној операцији у Украјини.

image