Русија

Сукоби у Курској области се воде даноноћно: Руска војска пружа снажан отпор

Тренутно је ситуација под контролом и све је у реду, рекао је командант специјалних снага "Ахмат"
Сукоби у Курској области се воде даноноћно: Руска војска пружа снажан отпорGetty © Russian Ministry of Defense/Anadolu

Командант специјалних снага "Ахмат" и заменик начелника Главног војно-политичког директората Министарства одбране Русије генерал-мајор Апти Алаудинов рекао је да специјалне снаге "Ахмат" успешно спречавају покушаје противнапада Оружаних снага Украјине у Курској области, преносе "РИА новости".

"Сукоби се воде даноноћно, непријатељ покушава да пробије положаје на којима се налазе наше јединице, јер ми стојимо на његовим главним правцима напредовања", изјавио је он.

Према његовим речима, специјалне снаге "Ахмат" се налазе на главним правцима напада, задржавају непријатеља, притом га уништавајући.

"Тренутно је ситуација под контролом и све је у реду", прокоментарисао је Алаудинов ситуацију у Курској области.

Како наводи, и друге јединице Оружаних снага Русије стациониране у овој области такође делују веома ефикасно и пружају велики отпор украјинској војсци.

Подсећања ради, 6. августа украјинске јединице извеле су напад на Курску област и од тада се у овој области воде борбе. Према различитим проценама, Украјина је послала више од 10.000 војника у ову руску пограничну територију.

Председник Русије Владимир Путин истакао је да је напад изведен уз подршку Запада, а из Москве најављују жесток одговор. 

image