Посланик Државне думе: Привођење Дурова подсећа на хапшење Асанжа

Иза свега стоје САД које желе да контролишу читаву информациону мрежу на планети како би манипулисале људима у остваривању својих нељудских циљева, закључио је Михаил Шеремет

Хапшење оснивача друштвене мреже Телеграм Павела Дурова подсећа на привођење оснивача "Викиликса" Џулијана Асанжа у Лондону 2019. године, оценио је посланик Државне думе из региона Крим, члан Комитета за безбедност Михаил Шеремет.

"Француску и Сједињене Америчке Државе у последњој деценији као никада до сада уједињује њихова жеља, карактеристична за терористичке фанатике, да по сваку цену поткопају темеље демократије", навео је Перемет.

Примери који иду у прилог томе су хапшење Дурова у Паризу и Асанжа у Лондону 2019. године, додао је Шеремет и објаснио да је у оба случаја у питању злочиначка завера, спроведена под непостојећим изговорима и супротна закону и демократским принципима.

Иза свега стоје САД које покушавају да прикрију своју "одвратну суштину" и "необуздану жељу" да поробе читаву информациону мрежу на планети како би манипулисале људима у остваривању својих нељудских циљева, закључио је руски званичник.

Француска полиција ухапсила је у суботу увече оснивача Телеграма Павела Дурова на аеродрому у Паризу, стављајући му на терет низ кривичних дела, а пре свега одбијање ове друштвене мреже да сарађује с властима.

Оптужница против Дурова биће подигнута у недељу и укључиваће саучесништво у кривичним делима која се, како се наводи, врше уз помоћ Телеграма, као што су тероризам, трговина дрогом, превара и прање новца, уз запрећену затворску казну до 20 година.