Захарова: Француска на Дурова гледа искључиво као на свог држављанина

Руска амбасада је одмах по добијању информације о хапшењу држављанина Руске Федерације ступила у контакт са француским властима и послала ноту Министарству спољних послова Француске, навела је званична представница руског МСП-а

Руска амбасада у Паризу је одмах реаговала и ступила у контакт са француском страном поводом хапшења оснивача Телеграма Павела Дурова, али Француска на њега гледа као на свог држављанина, рекла је званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова за телевизију "Русија 24"

Дуров, који има и француско држављанство, ухапшен је у суботу увече у Паризу.

"Наше дипломатско представништво је одмах по добијању информације ступило у контакт са француским властима и послало ноту Министарству спољних послова Француске", навела је Захарова и објаснила да је у питању стандардна процедура приликом привођења руског држављанина на територији друге државе.

"Али проблем је у томе што он има француско држављанство и Француска на њега гледа, пре свега, као на свог држављанина", рекла је Захарова.

Према њеним речима, либерална диктатура у случају кад је то за њу корисно, поступа по добро познатој шеми – тужној причи западне тзв. борбе за права човека.