Наришкин: Преговори са Украјином су немогући у садашњим условима

Раније је руски председник нагласио да се Русија сада бори против неонациста који чине злочине у Курској области, Донбасу и Новорусији

Преговори Русије и Украјине у садашњим условима су немогући, изјавио је данас директор Спољне обавештајне службе (СВР) Руске Федерације Сергеј Наришкин.

"Да, апсолутно се слажем. Ову изјаву је дао руски председник Владимир Путин, да је после украјинске терористичке авантуре у Курској области неприхватљиво водити било какве преговоре са њима", рекао је Наришкин у интервјуу за ТАСС.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков је у понедељак потврдио да су преговори Русије и Украјине немогући након напада на Курску област. Према његовим речима, тема преговора је "изгубила на актуелности".

Раније је, 20. августа, руски председник нагласио да се Русија сада бори против, како је рекао, "неонациста који чине злочине у Курској области, Донбасу и Новорусији."

Он је подсетио да је Русија остварује своје циљеве борбом против тероризма, да ће свакако решити овај проблем и казнити нацистичке злочинце.

Говорећи о нападу на Курску област, Путин је изјавио да ова ситуација искључује преговоре са Украјином.

Украјински милитанти су 6. августа напали руске позиције у пограничним областима Курске области, а у том региону је уведена ванредна ситуација на савезном нивоу.