Русија

Група бродова Северне флоте Руске Федерације извела вежбу у Северном леденом океану

Према сценарију вежбе, на броду који је путовао Северним морским путем "запалило" се неколико просторија, а улога брода у невољи додељена је танкеру "Сергеј Осипов"
Група бродова Северне флоте Руске Федерације извела вежбу у Северном леденом океануwww.globallookpress.com © Kremlin Pool

Ратни бродови Северне флоте, Ратне морнарице Руске Федерације извели су вежбе помоћи броду у невољи на Арктику, у Лаптевском мору, саопштила је прес-служба Северне флоте.

"Група ратних бродова и помоћних пловила Северне флоте, који су обављали далека путовања по морима Северног леденог океана, извела је вежбу у Лаптевском мору за помоћ броду у невољи на Арктику", наводи се у саопштењу.

Према сценарију вежбе, на броду који је путовао Северним морским путем "запалило" се неколико просторија, а улога брода у невољи додељена је танкеру "Сергеј Осипов".

По пријему сигнала за помоћ, команда групе ратних бродова Северне флоте, која се налази на броду "Вицеадмирал Кулаков", започела је операцију потраге и спасавања.

Спасилачке екипе, формиране на ратним бродовима и спасилачком тегљачу, су се брзим чамцима упутиле ка пловилу у невољи.

Хеликоптер за потрагу и спасавање Ка-27 полетео је са великог противподморничког брода ради хитне евакуације рањеника са брода у невољи, док су за то време војни лекари припремили санитетску јединицу и операциону салу за пријем рањеника.

Током вежби, морнари Северне флоте увежбавали су и акције при гашењу пожара и спасавању људи из мора.  Напомиње се да је група бродова састављена од противподморничког брода "Вицеадмирал Кулаков", десантног брода "Александар Отраковски", спасилачког тегљача "Алтај" и танкера "Сергеј Осипов".

image