Русија

Руска војска ослободила још два насеља: Успостављена контрола над Птичјем и Вијемком

Руски системи ПВО су у протекла 24 часа оборили три вођене авио-бомбе "хамер", шест пројектила лансираних из ХИМАРС-а и "вампира", као и 171 беспилотну летелицу
Руска војска ослободила још два насеља: Успостављена контрола над Птичјем и Вијемкомwww.globallookpress.com © MOD Russia

Оружане снаге Руске Федерације ослободиле су места Птичје на Покровском правцу и Вијемку на Северском правцу у ДНР, саопштило је руско Министарство одбране.

Јединице групе трупа "Север" елиминисале су готово 30 припадника украјинске војске, уништиле један тенк, оклопни транспортер, четири возила, три хаубице и вишецевни ракетни систем "вампир".

Јединице групе трупа "Запад" побољшале су тактичку ситуацију на фронту, услед чега су елиминисале готово 510 војника, један тенк, десет возила, од којих је једно борбено.

Током противбатеријске борбе погођено је пет хаубица, једна противбатеријска радарска станица АН/ТПК-36, систем за електронско ратовање и шест складишта муниције.

Јединице групе трупа "Југ" елиминисале су готово 660 војника, један тенк и пет возила. Током противбатеријске борбе погођено је осам хаубица, два система за електронско ратовање, а уништена су и три складишта муниције.

Јединице групе трупа "Центар" одбиле су осам противнапада непријатељских јуришних група, услед чега је елиминисано готово 560 војника, уништен један тенк, девет возила, од којих су четири оклопна, као и седам хаубица.

Јединице групе трупа "Исток" побољшале су тактичку ситуацију, услед чега је елиминисано готово 100 војника, уништен један тенк , два возила, као и две хаубице.

Јединице групе трупа "Дњепар" елиминисале су готово 60 војника, уништиле два возила и две хаубице.

Оперативно тактичка авијација, јединице опремљене беспилотним летелицама, ракетне и артиљеријске снаге су уништиле радарску станицу за ваздушно осматрање РПС-42 израелске производње, погодиле постројења за производњу беспилотних летелица, као и концентрације људства и војне опреме у 133 округа

Системи ПВО су у протекла 24 часа оборили три вођене авио-бомбе "хамер", шест пројектила лансираних из ХИМАРС-а и "вампира", као и 171 беспилотну летелицу.

image