Русија

Кијев наставља да напада цивиле: У гранатирању Белгородске области повређена особа и срушен вртић

У Белгороду су погођена два објекта и запаљено је неколико аутомобила, а у селу Дубово су запаљене две куће и четири аутомобила, навео је гувернер области Вјачеслав Гладков
Кијев наставља да напада цивиле: У гранатирању Белгородске области повређена особа и срушен вртић© Tanjug/Belgorod Region Governor Vyacheslav Gladkov Telegram channel via AP

Оружане снаге Украјине су у раним јутарњим часовим гранатирале Белгород, раниле једног цивила и погодиле дечији вртић, навео је гувернер Белгородске области Влачеслав Гладков на Телеграму.

"У Белгородској области, у селу Дубово, рањен је цивил. Екипа Хитне помоћи одвезла је рањену жену у градску болницу број 2 у Белгороду. Обезбеђена је сва неопходна помоћ", навео је Гладков.

С друге стране, белгородски вртић је скоро потпуно уништен у украјинском гранатирању, навео је Галадков.

"Не можемо да започнемо школску годину уживо и зато смо одлучили да све школе у овом делу Белгорода целе недеље раде само у онлајн формату", написао је Гладков на друштвеној мрежи ВКонтаке.

Непосредно пре напада, у региону се чула узбуна за ракетну опасност, а како је јавио дописник РИА Новости, градом су одјекивале јаке експлозије.

"У Белгородској области и Белгороду је прорадио систем противваздушне одбране. Међутим, у граду су погођена два објекта и запаљено је неколико аутомобила. У селу Дубово запаљене су две куће и четири аутомобила. Ватрогасци из руског Министарства за ванредне ситуације гасе пожаре", написао је гувернер.

Оружане снаге Украјине редовно нападају централне и пограничне регионе Русије, изводе ударе дроновима и врше саботаже. У недељу поподне је у украјинском гранатирању Белгородске области повређено 11 особа, укључујући двоје деце.

image