Русија

Путин у разговору с ученицима: Нисам добар пример, радићу на себи

Председник Русије се налази у радној посети Кизилу, главном граду Републике Туве, где се састао са ученицима у оквиру отвореног часа.
Путин у разговору с ученицима: Нисам добар пример, радићу на себиwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Русија ће учинити све да се у пограничним регионима погођеним гранатирањем врати нормалан живот, поручио је председник Русије Владимир Путин током "Разговора о важном" са ученицима поводом Дана знања.

"Мислимо и на ваше вршњаке из Куске, Брјанске и Белгородске области, који су, из познатих разлога, принуђени да уче онлајн или из других колектива. Али наше оружане снаге ће урадити све да се нормалан живот у тим региона и тој деци врати", навео је Путин.

Владимир Путин се налази у радној посети Кизилу, главном граду Републике Туве, где се састао са ученицима у оквиру отвореног часа.

"Честитам свим руским школарцима, студентима, наставницима, родитељима почетак нове школске године", поручио је председник.

Говорећи о учитељима, Путин је истакао да то није само професија већ "судбина". "Учитељи су увек у нашем срцу", навео је Путин.

На питање једног од ученика колико дуго спава, Путин је рекао да "не може да да добар пример" и да би млади људи морали да спавају по осам сати.

"Нећу вас слагати, рећи ћу вам искрено. Нисам добар пример, немојте га следити. Спавао сам само четири сата синоћ. А обично спавам по шест сати", рекао је руски председник и објаснио да мањак сна није настао због много посла, већ због лоше организације. Притом, постоји временска разлика између Москве и Туве, додао је Путин.

Међутим, сваки човек је дужан да мисли на своје здравље и да се организује. "Радићу на себи", додао је Путин.

Говорећи о електронским цигаретама које су постале популарне међу омладином, Путин је упитао: "Шта је кул у томе да се запали вејп? Ниси кул. Кул си када се бавиш спортом и када си добар ђак".

Један од ученика открио је председнику да би желео да набави мотор, али Путин га је посаветовао да ипак "скупи новац за аутомобил", јер су "мотори опасан вид спорта".

"Мој сан је да скупим новац за мотор", рекао је школарац.

"Мотори су опасан вид спорта. Боље скупљај за кола. Мама и тата ће бити спокојнији", рекао је Путин.

"Мој тата је са 14 сам скупио новац за аутомобил", одговорио је школарац, а Путин је истакао да је то добар пример и да би ваљало да учини исто што и отац.

Дотакавши се спорта, Путин је истакао да учешће трансродних особа на женским турнирима потпуно убија женски спорт.

"Сваки мушкарац може сада да се изјасни као трансродна особа и да се такмичи на женским такмичењима. Тако неће оставити простора ни једној жени за победу", навео је Путин.

У Русији расте интерес за учење кинеског језика, приметио је Путин и истакао да најмлађи чланови његове породице течно говоре на том страном језику.

"Интерес расте јер је много контаката, бизнис се развија. Појавило се много партнера између Русије и Кине", објаснио је Путин.

И у Кини, из истих разлога, расте интерес за руским језиком, додао је председник.

Међутим, то не значи да треба заборавити на енглески језик – то је велики језик који је много дао човечанству у контексту обједињеног знања, људи и културе, поручио је Путин у разговору са школарцима.

Путин је открио шта га је формирало као човека и зашто је радио за обавештајну службу.

"Одрастао сам у једноставној породици, али у окружењу које је било веома патриотско. Мој отац се борио у Другом светском рату, а мајка ми је била дете у опкољеном Лењинграду. Сви моји рођаци су на овај или онај начин били умешани у догађаје Другог светског рата. То су били једноставни, али изузетно правични људи. А све то заједно – школа, књижевност, породица – утичу на формирање нашег погледа на свет. Све то је, изгледа, утицало и на мене. И ја сам се заинтересовао, хтео сам да будем војно лице", рекао је Путин у разговору са ученицима.

Тада је и добио жељу да ради за спољну обавештајну службу Совјетског Савета, што се и обистинило. "Не знам да ли је случајно, да ли је, како наш народ каже, Господ тако уредио, или је нешто друго. Али таква је била судбина", навео је лидер Русије.

image